Деветокласнчиката Силвия Иванова ще представи ПГТМ „Христо Ботев в националния семинар „Младите хора в движение”, организиран от Джуниър Ачийвмънт България в партньорство с Европас, Еврогайдънс България и Европа директно-София. Събитието ще се проведе от 9 до 11 март в Пловдив.
Условието за включване в семинара е учениците да се обучават по програма „Учебна компания”. Целта на семинара е да даде на младите хора познания за различните възможности за мобилност в Европа с учебна, професионална и културно-познавателна цел, както и да ги предизвика да помислят за нови идеи. Програмата е наситена с прояви - представяне на европейски информационни ресурси и мрежи, съвети за бизнес планиране, написване и произнасяне на вдъхновяваща реч по тема „Мотивация за развитие”, занимание под наслов „Как да представяме нашите идеи по убедителен и оригинален начин”, което ще протече в две части, и други.
 

”По време на семинара ще бъде представен националния конкурс „Изготвяне на бизнес план за интернет кампания". Целта на конкурса е да насърчи учебните компании да се включат с представянето на конкретен бизнес план за уебсайт, приложение за социални мрежи, онлайн игра или всякаква друга форма на Интернет присъствие, която да популяризира мобилността на младите хора в Европа. Учебните компании следва да предложат бизнес планове на стойност до 3000 лв. Жури от специалисти в информационните технологии, предприемачеството и мобилността в Европа ще подбере най-добрите десет предложения. Те ще участват във финален кръг на състезанието, който ще се проведе през юни 2012 г. Всяка учебна компания ще трябва да представи и защити на живо своя бизнес план. Победителят ще бъде награден със сумата от 3000 лв., за да реализира предложението си”, обясни представителят на ПГТМ „Христо Ботев” пред наш репортер.

Силвия Иванова участва в ученическата кампания „Schoolnet”, която всеки месец подготвя и издава ученическия вестник в ПГТМ „Христо Ботев”. Тя пише статии на различна тематика.

Деветокласничката обяви, че и тази година ПГТМ „Христо Ботев” ще се включи в инициативата „Мениджър за един ден” на Джуниър Ачийвмънт България. Тя ще се проведе на 19 март. До 29 февруари е срокът за регистрация на учениците и фирмите, които искат да участват.

“Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тя се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят. В нея винаги се включват както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот. По този начин те предоставят възможност на младите хора да видят в реална среда как протича един техен работен ден. Ще се радваме, ако тази година повече местни фирми се регистрират за участие в инициативата. Това може да стане на страницата на Джуниър Ачийвмънт България: bulgaria.ja-ye.org”, каза Силвия Иванова.