Още от самото начало, когато стартира инициативата “Мениджър за един ден“ на Джуниър Ачийвмънт България, ПГТМ “Христо Ботев“ се включва в нея. Тази година тя се проведе за 18-ти пореден път. В рамките на един работен ден 41 ученици на професионалната гимназия заеха местата на служители в управленски и експертни екипи, за да опознаят тяхната работа. Те подходиха с интерес и желание към предоставената им възможност да се потопят за няколко часа в реална работна атмосфера. 


Натоварен със задължения бе денят на Мария Йорданова - 12 “б“ клас, която пое директорския пост на ПГТМ „Христо Ботев“.


По време на инициативата възпитаници на училището заеха отговорни длъжности в: ОББ - София, Община Ботевград, Кабелна телевизия “Ботевград“, АТА компютърс, Дирекция “Бюро по труда“, Районен съд – Ботевград, Атлантис НЕТ, РУ на МВР, Интегрейтид микро-електроникс България, Окто 7. Те бяха и учители по общообразователни предмети,  професионална подготовка и в ресурсен кабинет.


ПГТМ "Христо Ботев" изказва благодарност на всички ръководители, които отделиха време да споделят с учениците своите отговорности и служебни задължения. Тези срещи ще помогнат на младите хора по-лесно да решат каква професия искат да упражняват.