Още една инициатива в СОУ „Христо Ясенов“- гр. Етрополе
в рамките на национален проект на МОМН  „Участвам и променям”

1-ви МАРТ -  един от най-почитаните български обичаи, празник  с хилядолетна традиция и еднакво обичан и от млади, и от стари.
В навечерието на Баба Марта Ученическият парламен в СОУ ”Христо Ясенов”- гр. Етрополе поднови своята дейност и първата инициатива стартира  с първомартенския празник. Ученици от ПИГ 5-ти и 7-ми клас в училището направиха училищна украса, а Мими и Сиси от 9-ти ”б” клас влезнаха в ролята на „внучките” на Баба Марта.
В ранното утро на  пролетния празник на прага на училището двете усмихнати момичета, облечени в национални носии, посрещнаха учители и ученици с мартеници и детелини. Коридорите грейнаха от усмивки и слънчево настроение - всички се поздравяваха и си подаряваха мартеници с пожелание за здраве, щастие и късмет.
На всички паралелки от начален етап бяха подарени детелини с мартеница с пожелание малките да растат здрави, весели и добри.
Инициативата продължи и в Общината на града, където служители и кмет посрещнаха момичетата с усмивки и благодарност за прекрасната идея.
За пореден път се убеждаваме колко малко е нужно, за да предизвикаме усмивка и внесем добро настроение в иначе напрегнатия и забързан делник.
Браво ученици!
Благодарност за хубавите емоции и от името на учителите и директорите на училището!
Текст и снимки: Петя Цекова- педагогически съветник