„Петдесет години история в значки” – така е озаглавена изложбата на фалериста Добри Доцов от Ботевград. Тя ще бъде открита на 12 март /понеделник/ от 17.30 часа, съобщиха организаторите.

„Добри Доцов е известен в Ботевград. Работил е в завода за автобуси „Чавдар” и на други места. Той е спортист и турист, но малко хора знаят, че е фалерист. Неговото хоби датира от начална училищна възраст. Оттогава той колекционира значки с различна тематика – историята на града, спорта, исторически и природни забележителности в България и други. Предложихме изложбата да бъде озаглавена „Петдесет години история в значки", защото значките са събирани в продължение на петдесет години, каза Тодорка Коцева, директор на Историческия музей. -Всички, които искат да видят колекцията и да се запознаят с нейния притежател, който е един много интересен човек, да заповядат на изложбата”, допълни тя.
Откриването на изложбата е част от празничната програма на Историческия музей, посветена на пролетните празници. Това съобщи още директорът на музея.