Спортният деятел Добри Доцов дари 60 книги – проза и поезия, на Исторически музей – Ботевград. Десет от тях са за деца.
Дарението бе представено от музейния работник Десислава Иванова. „Впечатли ме, че по-голяма част от книгите са с автографи от авторите. Творбите за възрастни са 50 на брой, а за  деца – 10. Повечето от тях са излезли от печат след 2004 година. Представят млади български творци, които в голямата си част не са известни на широката читателска аудитория”, каза тя. Десислава Иванова прочете стихотворения от италиански сборник с превод на български език и от стихосбирката на Евгени Минчев. „Книгите ще бъдат подредени в библиотеката на музея и всички читатели ще имат достъп до тях”, каза Тодорка Коцева, директор на Исторически музей – Ботевград. Тя и две млади поетеси от ПГТМ "Христо Ботев" - Теодора и Вивиан, благодариха на дарителя. 
Дарението не се прави случайно на днешната дата. 23 април е обявен от ЮНЕСКО за Международен ден на книгата и авторското право.
Добри Доцов обяви, че ще дари книги на музея по време на откриването на своята първа изложба на значки, което се състоя преди повече от месец.