„Това трябваше да се случи много отдавна. Просто един човек или става, или не става. А хората не винаги стават за всичко – заяви управителят на ботевградската болница д-р Филип Филев. -  Моят коментар  не е по отношение на качествата на министъра, а по отношение на неглижирането на нашата професия. Погледнете – здравното министерство е единственото министерство, на което се хващат и се назначават министри през месец-два, през шест. Хващат ги по пътища и кръстопътища. Аз не мога да разбера докога  ще бъде неглижирано здравеопазването в тази държава!
Предимство се дава на дупките, магистралите, училищата и т.н. Аз не казвам, че те не са важни, но само здрав човек може да кара кола, да се движи до пътищата, само здраво дете може да ходи на училище. Най-напред е условието да е здрав, а изведнъж – здравеопазването отива на последно място?!
Погледнете какво се случва: хващат един колега, който хабер си няма от административна дейност. След 2-3 месеца му изваждат някаква кирилива риза, за да не си признаят, че са сгрешили с избора, изкарват него виновен и го махат. После хващат някаква луда колежка, която прави десет поразии. След това хващат друг колега, който за кратко време въобще не може да оправи поразиите на предходните двама. Сега ще дойде следващият... Това показва едно неглижиране на здравеопазването в нашата страна”.