Димитър Куцаров, председател на "България си ти!" заяви за Илиана Беновска, "Радио К2" за правителственото посещение в Катар, че е нужна организация, точност и отговорност при подготвянето на такива събития.

Той добави, че мероприятие от такъв тип трябва да се планира в продължение на три или четири месеца, а не за седмица-две.
По повод оставката на министър Трайчо Трайков, Куцаров коментира, че премиерът Борисов е бил поставен пред свършен факт, тъй като не той, а министър Цветанов е поискал оставката на Трайков при кацането на летището в София. Куцаров определи Трайков като мислещ и интелигентен човек, който не би отишъл в парламента да разкаже как е бил уволнен, освен ако не е сериозно провокиран.

Илиана Беновска съобщи ,че на срещата на президента Плевнелиев с ГЕРБ е запитала Бойко Борисов: „Може ли реактор да се пренесе, като кокошка от двора на АЕЦ „Беляне" в двора на АЕЦ „Козлодуй" ?" Димитър Куцаров обясни, че ако това е технически възможно - то би било добра идея. Той припомни, че българският еврокомисар Кристалина Георгиева и еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингерг са против изграждането на АЕЦ "Белене". Куцаров каза, че действията на премиера Борисов за „Беляне" могат да се обяснят с желанието дадените до сега пари по проекта да не "отидат на вятъра". Също така той прогнозира, че след оставката на Трайчо Трайков вероятно преговорите за АЕЦ „Беляне" ще бъдат удължени.

На въпроса какво би се променило в здравната система със смяната на Стефан Константинов с Десислава Атанасова, Куцаров заяви, че нито един от предишните министри не е имал подкрепа от страна на парламентарна група на ГЕРБ. Според него тази смяна е един добър PR ход, а самата здравна реформа зависи от няколко човека, които нямат интерес тя да се случи и ще продължи „тотално да се изцежда българския данъкоплатец". Куцаров прогнозира, че Десислава Атанасова, като член на партия ГЕРБ, ще има по-голяма подкрепа за реформите в сектора, които ще доведат до "положение, готово за ръкопляскане преди следващите избори".

Водещата попита дали новият министър, като представител на ГЕРБ, "ще жертва интересите на заинтересованите в сферата на здравеопазването и Десислава Атанасова ще направи здравна реформа, каквато се очаква от обществото".

Според Куцаров, това не би било жертва на интереси , а бизнес. Той даде пример с яйцата покрай Великден, които в целия свят поевтиняват покрай празника, а в България е тъкмо обратното. Според него, намалението на лекарствата, което се прави в момента е предизборна реклама, а основният проблем си остава: "Какво ще стане след изборите?"- попита риторично Димитър Куцаров.

Председателят на „България си ти!" прогнозира,че "съгласно нареждането на Бойко Борисов" новият министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще сложи акцент върху икономиката, но има прекалено малко време, за да се справи с проблемите в сектора.