Двете части на детската книга „Сънят на Мира” на Иван Иванов Боженски бе представена в Исторически музей – Ботевград. Проявата започна с поетично-музикална програма във фоайето на музея. В нея взеха участие малчуганите от ЦДГ „Синчец”. Те рецитираха стихове от книгата на ботевградския писател. Блестящо се представи и двегодишната Гергана Ценова, която изпълни стихотворението „Пролет” от „Сънят на Мира”.
Представянето на книгата продължи в зала „Орханиец” на музея. Детският хор с диригент Боряна Нешкова изпълни песента „Пролет отново” по текст на Иван Боженски и музика на Стоян Димитров. След това директорът на музея Тодорка Коцева представи автобиографични данни за автора, а екскурзоводът Десислава Иванова – неговото творчество. „Сюжетът на двете книжки е увлекателен калейдоскоп от образи и картини. Като част от персонажите са, меко казано, странни за възрастните хора, но съвсем живи във фантастичния детски свят”, каза Десислава Иванова.
Иван Боженски получи поздравителен адрес от литературен клуб „Стамен Панчев”, в който членува. Лични пожелания към него отправиха и двама местни поети.
От своя страна авторът благодари на всички гости за това, че уважиха представянето на книгата му. Той подари по една книга на всяко дете в залата.
Иван Боженски изрази благодарност и към своята спътница в живота, която пише книги под псевдонима Бета Наур. „Тя ме подкрепи и насърчи да пиша”, сподели той.

Желаещите да си закупят двете части на книгата „Сънят на Мира” могат да го направят в Историческия музей.

Визитка на автора
Иван Боженски е роден на 29 септември 1958 год. в с. Суворово, Варненска област. Основното си образование завършва в ОУ „Н.Й.Вапцаров”, Ботевград. Завършва средно музикално училище и Българската държавна консерватория в София – клас по тромпет и пиано.
Първите му опити за писане на музика и текст към нея са от много ранна детска възраст. Известно време живее и твори в Брюксел, където на бял свят се появи и четвъртата му книга. В момента творческата му дейност продължава в Ботевград. Той свири на тромпет в представителен духов оркестър „Ботевград”.
Разкази на Иван Боженски са публикувани в списание за българи, което се издава във Франция.