С 21 гласа „за”, 3 ”въздържали се” и 3 „против” ОбС подкрепи предложението на кмета за включване на бившия Дом на народната армия в раздел „Придобиване на недвижими имоти…” на Програмата за управление и разпореждане с имоти-общинска собственост”. В изпълнение на решението на ОбС, Георги Георгиев ще предприеме необходимите действия пред Министерството на отбраната, под чието управление е сградата на ДНА. „Общината има шанс да придобие безвъзмездно собственост върху имота”, каза пред ОбС градоначалникът. Той съобщи, че Министерството на отбраната и общината са водили съдебен спор за собствеността върху земята под сградата и преди три месеца съдът се е произнесъл в полза на общината.
Общинският съветник Николай Живков заяви, че държавата е дарила земята на военните, а сградата е построена с дарения на жителите на старото Орхание. „Домът на армията носи духа на българщината и той не може да бъде разрушен”, каза общинският съветник, който е бивш военен. Николай Живков бе един от тримата съветници, които гласуваха „против” намерението на общината да придобие собственост върху сградата на ДНА. Той обясни отрицателния си вот така: Не съм убеден, че общината ще запази сградата, след като я привлече в активите си.”.
Георги Георгиев обеща, че ще проведе допитване до ботевградчани за съдбата на ДНА. „Всичко зависи от мнението на гражданите. Ако те поискат сградата да остане, то тя ще остане. Ако поискат да бъде съборена и в района да се изгради подземен паркинг или съвременна сграда, ще изпълним желанието им”, каза той.
В момента бившето ДНА се използва за клуб на военните от Ботевградския край. Там се помещава социалната кухня „Признателност” по програма на Министерството на отбраната. Тя предлага обяд на 40 бивши военни.