Разработчикът на потокови процесори Netronome разширява партньорството с Intel, в рамките на което ще бъдат създадени чипове от ново поколение на база 22-нанометров процес.
    

Netronome ще предложи първите в света потокови процесори, които използват иновационните триизмерни транзистори Tri-Gate на Intel. Споразумението с ИТ гиганта ще даде на Netronome редица предимства в ключови области от разработката на потокови процесори, съобщи Intel.

Достъпът до 22-нм производствен процес за създаване на триизмерни транзистори Tri-Gate ще осигури комбинация от повишена производителност и висока енергийна ефективност. Същевременно, ще бъдат намалени разходите за разработка и времето за пускане на готовата продукция на пазара.

Потоковите процесори на Netronome осигуряват висока производителност на различни мрежови приложения за сигурност и обработка на съдържание, използвани в новите мрежи със скорост на предаване на данни до 100 гигабита в секунда.

Този тип процесори изпълняват едновременно обработка и проверка на пакети данни, проверка на сигурността и виртуализация на операциите за вход-изход на милиони структурирани пакети.

В момента Netronome произвежда потокови процесори по силата на лицензионно споразумение с Intel от ноември 2007 г. Масовите доставки започнаха през 2011 г. Образци от новото поколение 22-нанометрови процесори Netronome с триизмерни транзистори Tri-Gate ще бъдат представени през 2013 г.