Рекламната кампания на българския туризъм е достигнала до аудитория от над 42 млн. интернет потребители от над 130 държави, съобщиха вчера от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.

В над 80 избрани туристически сайта са публикувани банери и текстови връзки към портала bulgariatravel.org. Рекламното послание е стигнало до 93% от интернет аудиторията в България. Всеки трети от нея се е включил в активностите на мултифункционалния сайт.

Танците от играта "Хвани се на хорото" са видени над 4,4 млн. пъти, а другата игра в сайта - "Компас", е завъртяна близо 500 хил. пъти.

Над 2.5 млн. посещения са дошли от световните търсещи машини. 11 млн. потребители са видели кампанията чрез социалните мрежи. Страницата на сайта във Facebook има над 3100 фена и е разгледана повече от 250 хил. пъти.

Видеоклиповете за България, качени в  YouTube, са посетени над 132 хил. пъти. Електронният бюлетин, който също е част от проекта, е разпратен 8 пъти до над 10 хил. регистрирани абонати.

Порталът дава интересна и разнообразна информация за различните видове туризъм у нас, за националната кухня, бита и историята на българите, условията за пътуване в страната ни и т.н. Предлага се и информация за специалистите в бранша – документи, бизнес статистика, профили на агенции и туроператори и др.

От вградената интерактивна карта всеки може да си състави маршрут за туристическа обиколка, а календарът включва предстоящи събития, които са ориентир за избор на дестинация.

Порталът се поддържа на български и още осем чужди езика - руски, английски, немски, френски, испански, японски, арабски и иврит. Той съдържа 52 видеоклипа, над 5600 снимки, 50 мултимедийни компонента и 112 аудиофайла.

Сайтът има и собствени профили в различни социални мрежи, интегрирани по проекта и достъпни чрез портала, като YouTube, Facebook, Twitter и др., което увеличава посетителите. Налична е също версия за мобилен телефон.