Балкан спечели двубоя с Черно море със 75-61 в мач от 26 кръг на НБЛ, игран днес в Ботевград. По този начин домакините се доближиха само на една победа от моряците. Възможностите да ги изместят от петото място, обаче, са само теоретични. Защото в оставащите два кръга те трябва да постигнат една победа - или при гостуването във вторник на Тунджа Ямбол, или като домакин на шампиона Лукойл Академик, а Черно море да загуби и двата си мача  - във Варна със Спартак и в София с Левски.

Сравнително голямата разлика в крайния резултат се получи едва след средата на последната част. В първата четвъртина балканци водеха само с 1 точка - 25-24, в средата на втората варненци излязоха напред с 1 точка за първи и последен път в мача, а на полувремето домакините водеха с 42-37. След третата част авансът им бе 6 - 58-52.

Любопитното бе, че едва когато авансът на зелените стана двуцифрен - 68-57 в 36-та минута, се чуха и първите скандирания в тяхна подкрепа от значително оредялата публика - зала Балкан бе изпълнена едва наполовина.

Станимир Маринов бе най-резултатен за победителите с 18 точки. Драгомир Мароевич отбеляза 13, спечели и 8 борби, с 10 точки е Димитър Филипов. По 9 добавиха Любомир Лилов и Емил Бинев, трима са с по 5 - Айзея Мартин, Димитър Маринчешки и Ивайло Касабов.

За Черно море най-резултатен бе Тихомир Желев с 24 точки, другият с двуцифрен актив от 13 точки е Николай Колев.

От другите мачове впечатление правят резултатите от мачовете в Правец и Плевен. Ямбол победи за втори пореден път Лукойл Академик с 96-88, а Спартак Плевен надделя над Рилски спортист със 78-74. В София Левски нямаше проблеми с Черноморец - 110-80.