Това ще бъде второто домакинство на Балкан в първенството на ТЕСИ Национална баскетболна лига, както се казва тя този сезон. Всички играчи на домакините ще бъдат на разположение за тази среща, включитело и Уес Айкмайър, който тренира с тима цялата седмица. Както е известно, той пропусна два мача заради контузия в рамото, получена в първия мач с Левски.


Здравословни проблеми имаше треньорът Александър Тодоров. В началото на седмицата той претърпя оперативна безкръвна интервенция заради възпаление на жлъчката, но вече е възстановен и в четвъртък и петък проведе тренировките на отбора. В негово отсъствие те бяха водени от помощниците му Васил Христов и Георги Христов. 


Отборът на Черно море Порт Варна пристигна в Ботевград вчера и направи тренировка в зала Балкан. Този сезон тимът от Варна също сглоби силен състав с четирима сърби в него. Двама от тях са центрове - 212-сантиметровия Александър Андреевич и високият 210 см Милян Пупович. Другите двама са външни играчи - Джордже Тресач, 193 см и Педжа Стаменкович, 190 см. Силно от началото на сезона играят и Асен Великов и Симеон Илиев, в състава се завърна Пламен Алексиев. 


В първите три мача Черно море има домакинска загуба от Лукойл Академик и две победи - над Черноморец в Бургас и срещу Берое във Варна.