Над шестдесет килограма наркотици задържаха антимафиотите от Сливен и София, информират от пресцентъра на МВР.

Задържан е сливенският бизнесмен Иван Терзиев, уличен в притежаване на голямо количество наркотици, оръжие и фалшива валута, предаде БТА.

При проведена специализирана операция вчера по обяд, с участието на служители от областните дирекции в Сливен и Велико Търново и ГДБОП-НСП и със съдействието на окръжните прокуратури на двата града е задържан 50-годишен мъж от Сливен.

Подробности за акцията бяха оповестени на пресконференция в ОДП-Сливен.

Стойността само на хероина на едро е над 800 хиляди евро, а амфетамините са оценени на 1 800 000 лева.

“Това е най-голямото количество дрога задържано на територията на Сливенска област”, уточниха от полицията в Сливен и допълниха, че дрогата е била предназначена за страните от Близкия изток.

На 29 февруари, около 11.00 часав околностите на гр.Елена бил спрян за проверка лек автомобил “БМВ”, управляван от 50-годишния Иван Терзиев от гр.Сливен. При извършеното претърсване на колата, в специално пригоден тайник били открити около 6 кг. хероин.

При задържането мъжът оказал яростна съпротива на полицейските служители. При последвалите процесуално – следствени действия били извършени претърсвания в девет имота, собственост или ползвани него на територията на Сливенска област.

Били иззети 114 пакета наркотично вещество с общо тегло около 60 кг - (30 кг. хероин и 30 кг. амфетамин), автомат “Калашников” без номера с 30 патрона за него и 20 фалшиви банкноти в копюри от по 100 щатски долара.

Терзиев е задържан с полицейска мярка за 24 часа по ЗМВР в ОДП-В.Търново, ще му бъде предявено искане за 72-часово задържане. Работата по случая продължава.