Христо Мутафчиев планира да направи филм, в който да опише детайлно как е получил инсулт и минутите, в които сам се е опитал да се пребори с парализата. Шефът на артистите разказа преди ден откровено за най-кошмарното време от живота си пред светски личности, събрани в Sofia Live Club на купон, организиран от известна марка уиски.

Преди да започне, Христо поиска с референдум присъстващите да му разрешат да ползва цинизми. Иначе нямало да му се получи приказката.

„Най-тъпото е, че когато ръцете почнаха да ми отказват, аз тръгнах да ги псувам една след друга. Колко благословии отнесоха горките, бедна ви е фантазията. Реших да изляза на балкона, кракът ми бе като опашка на кенгуру - бавен и тежък. Паднах на пода и с пълзене стигнах до банята с идеята душът да ми оправи нещата. Ама не стана. Толкова болеше, че се реших да си бухна главата и в тоалетната. Е, щях да се удавя, ама поне да мине парализата. И това не работи", описа кошмара си Мутафчиев. После опитал да събуди колегата си Стефан Вълдобрев в съседната стая.

Пробвал най-напред с обувка след това с телефон, накрая с лаптоп. И трите неща обаче рикоширали в стената и се върнали при него. Халосали го веднъж в главата, после ребрата и накрая в краката.

Актьорът цветно описа как като дете го забравили в къщата музей на Васил Левски в Карлово. Заедно с други дечурлига играли на фунийки в двора на къщата паметник. Решили да сменят фунийките с криеница и Христо измислил да се завре там, където няма намиране - в скривалището на Апостола. „Чакам аз, чакам, никой ме не търси. Накрая излязох. Вратата заключена. А то станало 17 ч. и уредничката си тръгнала. Плаках, после легнах и заспах. На другия ден се събудих, а един немец ме зяпаше. Уплаших се зверски и си плюх на петите", допълни звездата от „Под прикритие".