В днешния първи мач от четвъртфиналния плейоф в ямболската зала Диана Балкан отстъпи пред домакините от Тунджа с 81-74 (24-12, 15-23, 17-20, 25-19). Според треньорския щаб на Балкан за изхода на мача в немалка степен е повлияла и съдийската тройка Венцислав Великов, Красимир Стойнов и Петър Петров. И самият състав на този наряд за тази фаза на шампионата  е подигравка и за двата отбора.

Зелените дори имаха реална възможност да спечелят тази среща, тъй като в 32-та минута водеха с 3 точки - 59-56. Тогава обаче бе отсъдено техническо нарушение на Касабов, както се казва, за неправилно дишане. Гардът на Балкан бе изпратен  от треньорите да смени свой съотборник и седна на стола край секретарската маса,като в същото време бе провокиран от публиката зад него. Въпреки че не им отвърна, Стойнов се затича към него и го санкционира.  Домакините се възползваха от това и обърнаха резултата в своя полза - 61-59.

В средата на втората част отново имаше техническо нарушение срещу Балкан, този път на скамейката за реакция на треньорите към неотсъдени очевидни крачки на играч на Ямбол.

Балканци продължиха да се борят до последната сирена, но направиха грешки в решителни моменти, ямболци бяха по-точни и при последвалата серия от нарушения и спечелиха мача, като поведоха в серията с 1-0 победи.

Айзея Мартин направи силен мач за Балкан, като реализира 21 точки. С 11 е Димитър Филипов, 10 отбеляза Станимир Маринов, с по 8 са Любомир Лилов и Емил Бинев. Двамата плеймейкъри на Балкан Филипов и Касабов обаче направиха общо 11 грешки и вкараха общо 13 точки, докато двойката на Тунджа Радионов и Джеферсън вкараха 32 точки и сбъркаха общо само веднъж, според статистиката.

Най-резултатен за победителите бе Джеферсън с 20 точки, Говедаров вкара 18, с 14 е Дурчев, Радионов има 12.

Вторият мач от серията е в четвъртък, 3 май от 18.00 ч. в Ботевград.

В другите 3 мача днес:

Рилски спортист - Черно море      75-76

Левски - Спартак                        92-76

Лукойл Академик - Черноморец   94-69