Волейболистите от националния отбор на България започнаха с чиста победа участието си в Олимпийски квалификационен турнир в София. Близо 8000 екзалтирани зрители в зала „Арена Армеец” приветстваха възпитаниците на Радостин Стойчев, които се наложиха над Словения с 3-0 (25-23, 25-18, 25-22).

Успехът не дойде лесно, след като преди началото на мача стана ясно, че титулярният ни разпределител Андрей Жеков е получил контузия в крака и трябва да пропусне мача. В средата на 2-рия гейм от игра излезе и капитанът Владимир Николов, който по време на тренировка бе ударен силно с топка в дясното око. Малко по-късно нелепа контузия получи и Николай Николов, който разтегна глезена си при стъпване върху крана на Цветан Соколов и се наложи да бъде сменен.

Въпреки всичките тези неприятни новини около състава ни, възпитаниците на Радостин Стойчев играха много концентрирано и не допуснаха изненада. Много силен мач изигра разпределителят Георги Братоев, а опитните Матей Казийски и Теодор Салпаров внасяха спокойствие и ред в играта на България и респектираха словенците.