Тъжно, но истина! Волейболистите от националния отбор на България загубиха полуфинала на Олимпийската квалификация в София от Германия с 1:3 (22:25, 25:20, 22:25, 16:25), въпреки мощната и всеотдайна подкрепа на 12 501 зрители изпълнили до краен предал зала „Арена Армеец“. На възпитаниците на Радостин Стойчев не помогна и присъствието в залата на президента на България Росен Плевнелиев, на премиера Бойко Борисов и европейския шампион по бокс за професионалист в тежка категория Кубрат Пулев. 

Бундестимът разполагаше с един извънземен волейболист – Георг Гроцер, който правеше на игрището каквото си поиска и заби 30 точки (4 аса, 4 блока, 55% ефективност в атака)/10 точки само прези първия гейм. Благодарение на бомбените му сервиси и убийствени атаки Германия стигна до заслужена победа, колкото и голяма съпротива да се опитваха да окажат Матей Казийски, Владо Николов и компания

Така, за да се класира България на Олимпиадата в Лондон 2012, ще трябва да играе в още един квалификационен турнир, който ще стане ясен едва тази вечер след приключването на финала Италия – Германия.