В баскетболния Рилски спортист развъртяха голямата метла. Седмица след като отборът приключи участието си в първенството едва на четвъртфинал, ръководството се раздели с почти половината играчи.

От четиримата чужденци в Самоков ще задържат само един - опитния плеймейкър Бранко Миркович. Сърбинът има договор до следващото лято, а в клуба са доволни от представянето му и искат той да остане. Останалите трима - сърбите Филип Вукосавлевич и Саша Мияйлович и хърватинът Анте Билобърк, твърдо напускат. Рилски спортист няма ангажимент към тях. Преди дни те са получили заплати и им е било наредено да си събират багажа.

Освен Миркович с договор за догодина са младоците Христо Захариев и Станислав Ваклинов, в тима остава и Мартин Маринов.

"Тепърва имаме да обсъждаме доста неща по селекцията и да планираме новия сезон. Предстоят ми разговори с ръководството. Ако имаме нужда от някой играч, ще му се обадим. Дотогава обаче тези с изтеклите договори ще си бъдат по домовете, а останалите започват индивидуална подготовка, която да ги държи в добра форма през лятото", призна треньорът на Рилецо Росен Барчовски. Засега няма индикации, че той ще напусне поста си.

Рилски спортист е сред най-добре устроените отбори в елитната баскетболна лига у нас. Сезонът му обаче бе слаб. Тимът отпадна от Черно море на четвъртфинал в турнира за Купата на България и за титлата.