Тази луда, луда Англия! Манчестър Сити стана шампион, въпреки че след края на редовното време на последния мач за годината бе на второ място в класирането. Попадения в 92-ата и 94-ата минута направиха "гражданите" шампиони в нещо повече от драма в края на Висшата лига.

Драмата в края на сезона бе неописуема с думи и невиждана в историята на Висшата лига. Едва ли някой би могъл да даде логично обяснение на случилото се на "Етихад Стейдиъм", след като Манчестър Сити губеше с 1:2 в 92-ата минута и не изглеждаше като отбор, който може да задържи титлата в своите обятия.

Въпреки това попадения на Един Джеко и Серхио Агуеро направиха невъзможното, за да стане отборът на Роберто Манчини шампион. Преди това "гражданите" изглеждаха сякаш ще хвърлят на боклука всичко, постигнато от отбора в предишните 37 кръга, след като Джибрил Сисе и Джейми Макий бяха обърнали резултата за Куинс Парк Рейнджърс с голове след почивката, след като Пабло Сабалета бе дал аванс на домакините.

След този мач Сити финишира на 1-ото място в класирането с 89 точки, докато Юнайтед завърши на втората позиция със същия брой точки, но с по-лоша голова разлика.

КПР пък постигна целта си и се спаси от изпадане, тъй като Болтън не успя да стигне до успех срещу Стоук сити.