На брифинг преди 48-я Конгрес на БСП председателят на партията Сергей Станишев благодари на съпартийците си за проявената устойчивост през последните месеци.

"Длъжни сме да бъдем единни и консолидирани в битката срещу управляващите, които провалят България. В последните месеци нагнетяването на напрежение и заплахите не постигнаха целите си. БСП отива на конгреса с ясно съзнание за това, че трябва да вземем решения, с която да покажем сила, воля и желание за промяна. На финала на отчетно-изборната кампания сме и сега делегатите трябва да вземат отговорните решения за бъдещето на партията. Сега цяла България нас гледа, дори тези, които не ни обичат, не харесват. Трябва да покажем, че БСП ще излезе от Конгреса не само консолидирана, но и вдъхновена за продължаване на битката", заяви лидерът на социалистите.

Той се обърна към делегатите с думите: "Призовавам към сериозен и задълбочен дебат, за да вземем сериозни решения. Убеден съм, че както винаги, в решаващи моменти българските социалисти ще бъдат на висота. Трябва да извървим пътя БСП да бъде част от лявата вълна в Европа, от промяната в ЕС".