Областният управител Красимир Живков проведе работна среща с представители на Службата по търговско-икономически въпроси към посолството ни във Федерална република Германия и потенциални инвеститори от немската компания Behr-Hella GmbH. На срещата бяха обсъдени възможностите за изграждане на завод за производство на компоненти за климатични инсталации за автомобили. Компанията има интерес да оперира в Източна Европа и след предварителна селекция и направени  проучвания на инвестиционния климат, и достигнала до последната фаза – избор на страна за инвестиция между България и Сърбия.  
Областният управител на Софийска област Красимир Живков представи пред  Михаел фон Бутлар – проект мениджър на компанията, и Александър Узунов – експерт,  различни възможности и подходящи територии за изграждане на завода.
При положителна оценка на обстановката в България се предвижда посещение в края на месец юни на ръководството на BHTC и среща с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев за окончателно определяне на инвестиционните намерения на компанията.