Един от най-големите български клубове в момента Литекс е на път да се разпадне.

Тази шокираща новина обяви финансовият директор на отбора Величко Дихонов, който призна, че Гриша Ганчев е на път да се оттегли от любимия си клуб.

Това от своя страна ще принуди отбора да разпродаде звездите си и да играе с юноши и младоци в "А" група през следващия сезон.

„Равносметката е, че с това, което се случи в последно време с нашия президент, може би сега ще има едно събиране, където клубът ще премине към затихващи функции. Ще видим как ще стане, тези инвестиции може би ще ги подарим на общината, разочарованието на фирмата е много голямо. Литекс постепенно се оттегля от голямата сцена и ще видим, дали ще можем да продължим само с млади футболисти“, заяви Дихонов.

Той коментира и причината, която кара Ганчев да се отклони от клуба.

 „Може би това което се случи в последно време, с историите около фирмата. Собственикът е разочарован. Може би това решение ще узрее постепенно да слезем на по-ниско ниво.“

Дихонов не даде коментар, дали Христо Стоичков остава треньор на ловчанлии:

„Това не мога да го коментирам, всеки ще си прецени, дали и как ще действаме. Ще изчистим всички задължения към играчите и така. На там отиват нещата. Времето ще покаже, ще видим как ще действаме оттук нататък.“

„Намаляване на бюджета и на амбициите. Отборът ще стане с постепенно затихващи функции.

Така както вървят нещата не е на добре. Случи се и е нормално да намалим до минимум инвестициите.“

„Тук в последните десетина дена това решение назрява постепенно. Излезнали сме извън евротурнирите, нормално е да се вземе такова решение, да се намалят инвестициите. Времето ще покаже. Не се отказва на 100% (Гриша Ганчев б.р.), но намалява до минимум бюджета“, завърши Дихонов.