Преди няколко дни Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни отчете едногодишната си дейност на събрание, което се проведе в заседателната зала на Общинския съвет.
Събранието беше ръководено от председателя на комисията и заместник-кмет Росица Христова.
Заместник-председателят на комисията м-р Петко Петков набеляза конкретните мерки на Детската
педагогическа стая и на Местната комисия. Секретарят Лазар Василев отчете взаимодействието на комисията с различните институции.
От началото на 2007 година в комисията са водени на отчет 30 деца, като през цялата година са заведени 4 деца на отчет, които са непълнолетни. От водените на отчет 30 деца, 14 са снети от отчет поради навършване на пълнолетие и като „поправили се”. 
През цялата 2007 година през Детската педагогическа стая са преминали 56 деца, като на две от тях е наложено наказанието „Обществено порицание”. В общината няма деца, които да са жертви на блудство. Има два случая на бягство от дома им на 16-17 годишни момичета. Няма нито един случай на непълнолетни наркомани. Няма регистрирани и безпризорни деца, както и на такива с извършване на хомосексуални услуги. През годината са заведени само четири възпитателни дела, при 16 за предходната година.
Много и разнообразна е дейността на комисията, от конкретната индивидуална работа с извършителите на противообществени прояви и техните родители, до взаимодействието с органите на МВР, средствата за масова информация. Както се казва, запазена марка са предаванията по местната кабелна телевизия „Децата-безценно богатство” и „Дар от бога”. Съвместната работа с отряда на „Младите командоси” в града, различните физкултурни прояви и турнири, са също част от тази дейност.
Много се разчита и на скоро създадения в града Консултативен комитет, който има за задача да работи предимно с проблемни деца.
След направените отчети бяха избрани и обществените възпитатели, като първи помощници на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.