Нова тв се отказа от втория сезон на музикалното риалити "Х-фактор", научи БЛИЦ. Макар да били подписали договор за втори сезон у нас, от ръководството на Нова взели решение да разтрогната договора си с „Паприка латино" и да заложат на две издания на "Биг брадър", които ще върнат медията в голямата битка за рейтингите срещу конкурентната bTV.


"Не можем да издържим финансово на два големи проекти, затова засега изоставяме музикалния формат", каза високопоставен източник от телевизията.

Цял месец ръководството на медията претегляше плюсовете и минусите на големите формати, а накрая Нико Тупарев взе лъвския дял от бюджета за новия тв сезон. През есента ще стартира поредния сезон на „ВИП брадър", в който ще се вихрят родни хайлайф особи, а след нова година този с обикновените люде издават източници от кулоарите на телевизията.

Нито Иван, нито Андрей обаче ще влязат в къщата, въпреки че техният добър приятел Нико им предложил преференциални условия. Все по-сигурно изглежда участието на Андрей Слабаков и на някои от най- нашумелите от сериала "Отплата" актьори.

"Х фактор" е шоу, което се радваше на изключителен първи сезон и имаше всички шансове да направи още по-силен втори. То обаче се прави по точно определени стандарти и няма никакъв шанс "Паприка латино" да съкратят и стотинка от бюджета му. Точно финансовите изисквания на румънските продуценти са натежали при решението на Нова тв да предпочетат двата формата на Нико Тупарев.