Едва един месец продължи президентският период в баскетболен клуб „Тунджа” на Явор Брънков. Общинският съветник от ГЕРБ тези дни информирал членовете на Управителния съвет на клуба, че си прави самоотвод.


Така определи  нещата легендата на ямболския баскетбол Иван Чолаков, бивш депутат от ГЕРБ и дълголетен общински съветник от същата партия, а в момента старши треньор на мъжкия отбор. И член на Управителния съвет на баскетболен клуб „Тунджа”.


Иван Чолаков бе по-притеснен не от оставката на наскоро избрания президент, а от тежката травма на централния нападател Николай Върбанов. Което е обяснимо – старо куче като Чолаков не може да не е участвал при определянето на името на новия президент, и на това кой ще кара влака, и кой ще хвърля въглищата.


Когато предложиха Брънков за президент на клуба, на  пресконференция Брънков се зарече, че ще дава отчет за всеки изразходван лев. Само двайсетина дни след това той се оказа бивш президент на БК „Тунджа”.


Сега е времето и на юридическите номера, защото не Управителният съвет избира президента на баскетболния клуб, а Общото събрание.