Най-популярната социална мрежа Facebook смени електронните пощи, които се появяват в профилите на всички потребители. Ако използвате някоя популярна услуга като Gmail или Yahoo и предпочитате хората да се свързват с вас чрез нея, те вече няма да могат да я намерят в профила ви. Facebook включи по подразбиране за всички адресите, които завършват с @facebook.com, съобщи Gizmodo.

Преди доста време социалната мрежа стартира собствена система за електронна поща, но тя не предизвика никакъв интерес и потребителите предпочетоха да не я използват. Сега Facebook реши да подпомогне пощенската си услуга с насилствени мерки.

Ако погледнете в профилната си информация, ще забележите, че там вече се намира само пощата @facebook.com, а тази, която наистина използвате липсва. Старият адрес все още е асоцииран с акаунта ви, но настройките са променени, така че никой друг да не може да го вижда.

За щастие е възможно да се върнете към старото положение, ако отворите информацията за профила си и изберете да я редактирате. По-долу можете да видите как изглежда екранът, който трябва да използвате, за да възстановите старите настройки.