За първи път се проведе официална церемония по откриване на жътвената кампания в Ботевград. Празникът бе двоен, тъй като кооперация „Единство” вече разполага с електронна автомобилна везна за мерене на зърното. Тя струва 23 000 лева. Средствата за закупуването й са осигурени чрез банков кредит, съобщи Симеон Колчаков, председател на кооперация „Единство” в Ботевград.
3466 декара с пшеница ще бъдат ожънати до няколко дни, информира още той. „Очакваме добро качество на зърното и добра реколта – около 250 кг на декар. Надяваме се, че ще успеем да договорим и добра продажна цена – 0.30 лв./кг.”, допълни Симеон Колчаков. Той каза още, че новата везна ще отчита точно добива на прибраното зърно и ще спести разходи на кооперацията.
На първата ръкойка присъстваха зам.-кметът Цанко Цанов, секретарят на община Цеца Иванова, Георги Геловски - председател на Контролния съвет на Националния съюз на земеделските кооперации, Крум Паламаров, председател на Областния съюз на земеделските кооперации - София област, представители на общинската служба по земеделие, на противопожарната служба и други.

Крум Паламаров поздрави ръководството на кооперацията с новата придобивка и от името на Националния съюз на земеделските кооперации, областната структура на организацията и редакцията на вестник "Земя" връчи грамота на кооперация "Единство" за постигнати добри производствени резултати през 2011 год.

На церемонията по откриване на жътвената кампания бе съобщено, че Симеон Колчаков е избран за член на Контролния съвет на Националния съюз на земеделските кооперации.