Тази нощ стана известно крайното подреждане в четирите предварителни групи на олимпийската квалификация в Каракас. От участващите 12 отбора напред продължават 8 - първите два от групите. Отпадат Нова Зеландия, Венесуела, Корея и Йордания.

Ангола загуби от Нова Зеландия с 64-68 в група D, но кивитата отпаднаха. Анголците, които победиха първия ден Македония, останаха на второто място. Първото е за Македония, която постигна успех над Нова Зеландия 84-62.

В група C победител е Русия. Сборная постигна втора победа - над Доминиканската република, с 89-64. Андрей Кириленко направи дабъл-дабъл с 16 точки и 13 борби, има и 7 асистенции, с 16 точки е и Виталий Фридзон. За доминиканците, които останаха втори, най-резултатен отново бе Ал Хорфърд с 22 точки. От групата с 2 загуби отпадна Корея.

В група B се получи интересен развой. Нигерия победи Литва с 86-80, след като в първия мач отстъпи пред Венесуела с 69-71, и по този начин домакините бяха изхвърлени от по-нататъшно участие. 20 точки за победителите вкара играчът на Хувентуд Бадалона Дерик Обасоха, с 16 е баскетболистът на Ню Орлиънс Хорнетс Ал-Фарук Амину, Антъни Скин е с 15. За Литва отново Линас Клейза бе най-резултатен с 22 точки.

С 2 победи в двата си мача на първо място в група D е Гърция. Гърците сразиха Пуерто Рико с 98-84 с 27 точки на Спанулис и по 16 на Принтезис и Бурусис. Последен е тимът на Йордания.

Четвъртфиналните мачове, които ще се играят утре, са:

Русия - Ангола

Гърция - Нигерия

Македония - Доминиканска република

Литва - Пуерто Рико