Състезателят на ботевградския таекуондо клуб Сунг Ри Владимир Далаклиев започва надпревара за олимпийска квота за игрите в Лондон през 2012 година. Олимпийската квалификация е в Баку, в която ще бъдат определени участниците в четири категории - две при мъжете и две при жените.

Влади, заедно с още трима участници в националния отбор на България, пристигна в Баку в неделя. В неговата категория до 68 кг ще участват над 40 състезатели от цял свят, като само първите трима ще придобият право да участват на Олимпиадата в Лондон.

Жребият на Владимир Далаклиев е тежък. В първата си среща той ще се изправи срещу много силния представител на Тайланд. Ако успее да го победи, във втория си двубой ще играе с бразилец, който е олимпийски медалист, съобщи клубният му треньор Пламен Трънски, който също е в столицата на Азърбайджан.

Преди да заминат да Баку, националите бяха на подговителен лагер в Банско, в който техен консултант бе бивш световен шампион от Турция. Противно на  често срещаните случаи, Влади трябваше не да сваля, а да качва килограми.

 Дано нашият силен и талантлив състезател умее да се пребори за олимпийска квота. Ще бъде трудно, но не и невъзможно. Искрено му пожелаваме успех!