Около 20 дървета в Борисовата градина са отрязани. Причината е, че психопат ги е прерязал по необясним начин на 20 сантиметра от ствола им. Така те могат да паднат върху случайни минувачи при по-силен вятър. Засега не се знае кой е заложил смъртоносните капани.

“Отрязахме поне 20 дървета. Това е резултат от едно недобросъвестно деяние. Наложи се да ги премахнем, защото установихме, че някой ги е прерязал на около 20 сантиметра от ствола. Най-страшното е, че тези дървета са прерязани и оставени така да стоят в близост до алея, по която преминават хора”, каза пред БТВ Ралица Маджарова, директор на ОП “Зелена система”.

На въпроса дали има обяснение за това странно деяние, тя отговори: “Няма как да имам обяснение. Само мога да предполагам и това предизвиква в мен много неприятно усещане.”

Архитект Милена Васева от ОП “Паркове и градски градини” заяви, че най-вероятно не е използвана резачка, защото това би създало шум и да привлече внимание на хората. Тя каза, че полицията проверява и другите дървета в Борисовата градина.

“За първи път се случва нещо подобно. Странно е и е необяснимо”, са думите й.

Вероятно някой е заложил капан на преминаващите, но не се знае кой и защо.