Край на призрачните голове. Футболът навлиза в нова ера, след като беше одобрено включването на видеотехнологиите в играта. Това е само първата крачка по пътя към бъдещето. 149 години след раждането на първите правила на играта, Международният борд на ФИФА, след заседание продължило 3 часа, каза "да" на две нововъведения.
С 8 вота от 8 гласували и без нито един против бе прието, че ще бъдат използвани технологии за определянето дали топката е минала голлинията. 
Правилото не е задължително. Всяка федерация сама ще решава дали да въведе ястребовото око и кога. Другата опция е да има чип в топката, който да показва дали има гол или не.
Новите правила ще са доста скъпички. Става въпрос за технология, която струва около 200 000 евро за всеки стадион. Към технологията ще има допълнителни съдии на голлинията, които да отговарят за случващото се. Което означава още заплати за рефери.
От ФИФА обявиха, че включват технологиите още за световното клубно първенство през декември. Там стадионите са 2, на единия ще има ястребово око, на другия "умна топка". Още не е ясно дали тогава ще има съдии на вратата. Със сигурност обаче технологията ще се използва и за Купата на конфедерациите през 2013 г.  на световното първенство през 2014 г.
От УЕФА обаче не смятат да използват техниката засега. Платини е противник на технологиите и ще има само съдии в ШЛ, Лига Европа, европейските първенства за мъже и младежи, за жени също.
Дори и при голямо желание не може да се използва такава техника веднага. 
Тя първо трябва да бъде създадена и тествана. Във Висшата английска лига искат да използват подобна апаратура веднага. Според специалистите такава техника няма да е готова по-рано от декември. 
От Албиона обявиха, че със сигурност от сезон 2013/14 ще бъде използвано видеоповторение за головете.