Причината е, че кръговото движение, където ще се включват автомобилите от Скравена в четирилентовия скоростен път, е предвидена да бъде в района на вишневия масив на Цанко Цеков. Така хората от селото трябва да изминат почти 3 км, за да стигнат до детелината и да се качат на новия път. Според кмета на селото Иван Иванов всеки ден около над 100 човека  пътуват с колите си от Скравена до Ботевград, за да отидат на работа. Така пътят им се удължава със шест километра, което означава, че и разходите им се увеличават. По тази логика и цените на билетите за автобуса ще станат по-скъпи, тъй като ще се пътува по-дълго.
Кметът твърди, че хората няма да могат да ползват сегашното трасе на пътя, тъй като в района на Чуклата няма да има достъп до скоростния път.
Още преди осем месеца Иван Иванов е изпратил писмо до Агенция Пътна инфраструктура, в което изразява опасенията на хората от селото. Освен това настоява в района на Чуклата да бъде предвиден подлез, през който да минават животни и селскостопанска техника.  Хората искат също и шумоизолиращ растителен пояс в района на вилната зона. “Оказа се, че писмото ми е забутано някъде и нищо не е взето предвид” – заяви Иван Иванов пред наш репортер.