Българският олимпийски комитет (БОК) утвърди състав от 62-спортисти за олимпийските игри в Лондон. На този етап целта от около 70 олимпийци няма как да бъде постигната, тъй като се очакват най-много две-три квоти в следващите седмици.

Последната засега квота е на Явор Христов в стрелбата с лък. Той се класира на полуфиналите на световната купа в Огден (САЩ) преди три дни и си осигури виза за олимпиадата. Христов ще е първият български състезател в стрелбата с лък, който за втори път ще участва на игрите.

След два дни Междунородната федерация по тенис ще обяви участниците на олимпийския турнир. Цветана Пиронкова е сигурна за Лондон, но първата ракета при мъжете Григор Димитров все още е на границата дали да попадне в схемата от 64 тенисисти, от които 56 по право.

Като се изключат отборните спортове като волейбола и ансамбъла по художествена гимнастика, най-многобройна е групата на борците.

Стефка Костадинова заяви, че се надява квалифицираните спортисти ще достигнат до 67 души, като се надява в Лондон състезателите ни да спечелят от 4 до 6 медала. 

Формално в разширения състав на националния отбор по волейбол попадна и отказалият участие Матей Казийски. За старши треньор беше утвърден Найден Найденов с помощници Георги Петров и Камило Плачи. Все още не е ясно кой ще води волейболната делегация на олимпийските игри, тъй като от федерацията не са подали име. Впоследствие стана ясно, че водач на делегацията ще бъде Любомир Ганев.

Членовете на БОК гласуваха възможност делегацията да се допълва и разширява в зависимост от спечелените нови квоти. На предишните олимпийски игри в Пекин през 2008 г. България беше представена от 72-ма спортисти.

Олимпийците на България за Лондон 2012

Бадминтон
– Петя Неделчева

Бокс - Детелин Далаклиев,  Александър Александров, Тервел Пулев, Стойка Петрова

Борба 
свободен стил -  Радослав Великов, Анатоли Гуйдя, Леонид Базан, Кирил Терзиев
класически стил - Александър Костадинов, Иво Ангелов, Христо Маринов, Елис Гури 
жени - Станка Златева

Вдигане тежести – Иван Марков с резерва Стоян Енев  и Милка Манева с резерва Румяна Петкова

Ветроходство - Ирина Константинова и  Йоан Колев

Волейбол - отбор от 12 души

Спортна гимнастика - Йордан Йовчев Ралица Милева

Художествена гимнастика - Михаела Маевска, Ренета Камберова, Елена Тодорова,  Християна Тодорова,  Цветелина Найденова, Катрин Велкова (ансамбъл) и Силвия Митева (индивидуално)
 
Джудо – Мартин Иванов

Кану Каяк - Мирослав Кирчев

Колоездене - Данаил Петров и Мартин Грашев с резерва Николай Михайлов

Лека Атлетика - Ивет Лалова, Ваня Стамболова, Венелина Венева, Андриана Бънова, Виктор Нинов, Георги Иванов, Радослава Мавродиева

Плувни спортове - Екатерина Аврамова, Нина Рангелова, Петър Стойчев, Мартин Желев, Венцислав Айдарски

Спортна стрелба - Мария Гроздева, Антоанета Бонева, Антон Ризов, Петя Луканова

Стрелба с лък - Явор Христов

Тенис - Цветана Пиронкова

Фехтовка - Маргарита Чомакова