Българският национален отбор ще играе за бронзовите медали на Олимпийските игри в Лондон. В днешния първи полуфинал нашите отстъпиха на Русия с 3-1 (25-21, 25-15, 23-25, 25-23) и ще чакат съперника си за бронзовото отличие, а това ще бъде загубилият втория полуфинал между Бразилия и Италия.

Българите тръгнаха добре в срещата. Те реализираха успешно атаките си и се възползваха от грешките на съперника, за да поведат с три точки. Преднината им се запази до 16:13. Тогава руснаците увеличиха силата на началния си удар и изравниха за 17:17.

Последва оспорвана игра, като при при 20-ата точка главният съдия подкрепи леко състава на Владимир Алекно. След това дойде пропусната възможност българите да изравнят за 22:22. Вместо това руснаците стигнаха до 25:21.

Руснаците тръгнаха много стремглаво във втората част и поведоха с 11:2, благодарение на мощните си сервиси и нападение. Още по време на дългата серия на съперника Найденов направи няколко смени. Най-напред той пусна капитана Владимир Николов на мястото на Соколов. След това Тодор Алексиев няколко пъти беше спрян от руснаците и на мястото му влезе Валентин Братоев.

При сервис на Тодор Скримов българският отбор успя да намали изоставането си до четири точки при 10:14. Руснаците не се притесниха и продължиха да притискат съперника. Както и  в първия гейм, дойде силният миг на Сергей Тетюхин на начален удар и разликата отново набъбна.

Найденов пусна в игра и центъра Тодоров на мястото на Николов, но това не доведе до промяна. "Сборная" доигра уверено гейма, за да спечели с 25:15.

България започна третата част с титулярния си състав. Алексиев си върна самочувствието с четири отлични атаки. Играещият много силно Скримов направи втория си ас, както и няколко успешни отигравания в атака. Това помогна на националите, водени от тандема Найкденов и Камило Плачи, да излязат напред с три точки за 13:10. Руснаците отново съумяха да изравнят и взеха точка аванс при второто техническо прекъсване за 16:15.

След това геймът продължи много оспорвано. Българите поведоха с 20:18 и имаха много добра възможност за още една точка, но я пропуснаха. Стигна се до 23:23, когато след силен сервис на Владимир Николов звездата на руснаците Максим Михайлов прати топката до линията и главният съдия даде точка за България. Опитният капитан направи директна точка от начален удар, за да донесе успеха на отбора с 25:23.