Пловдивчанката Соня Мембреньо разплака фолк дивата Ивана с изпълнението си на песента "Искам те" на Лили Иванова. Есил Дюран пък категорично заяви, че това е било най-чувственото изпълнение на вечерта.

Music Idol показа първите 9 от най-добрите изпълнители, подбирани от журито в продължение на цял месец. Снощи деветте избранички на журито демонстрираха своите певчески таланти.

Малко преди момичетата да излязат на сцената пред гостите в залата се появи Ивана, която за първи път представи един от най-големите си хитове "Нещо нетипично" в джаз вариант.

Веднага след това беше даден стартът на певческата надпревара, като първа на сцената излезе Пламена Петрова, която заложи на "Think Twice" на Селин Дион.

Нора Караиванова от Горна Оряховица изправи журито на крака след изпълнението си на "Voice within" на Кристина Агилера. Ивана беше категорична, че 20-годишната девойка е на световно ниво и може спокойно да се конкурира с величия от музикалната сцена.

Фънки отдаде предпочитанията си към изпълнението на Деница Георгиева. Деветнайсетгодишната софиянка заложи на "Respect" на Арета Франклин. Люси заяви, че България вече си има Деница Франклин, а Ивана даде съвет на Дени да не се занимава с килограмите си, защото има всичко останало - глас, присъствие, енергия и страхотен хъс.

Тази вечер в Music Idol предстоят изпълненията на деветте момчета. Техен ментор ще бъде поп-иконата Васил Найденов, който ще даде своя коментар за изпълненията на всеки един от младежите.

Четирима от 18-те финалисти ще напуснат шоуто утре вечер слез обявяване на резултатите от гласуването, което започна снощи след страта на първия малък финал. Зрителите могат да гласуват за своите любимци. Тези участници, които съберат най-малък зрителски вот, напускат Music Idol.

В четвъртък на сцената ще застане Валентина Хасан - изпълнителката на най-големия хит във второто издание на шоуто - "Кен лий". Какво точно ще се случи, ще стане ясно след два дни.