Довечера в Music Idol е вторият голям концерт на финалистите. Те ще трябва да се справят с втората си задача – изпълнения на попфолк песни. Техен ментор ще бъде фолк звездата Преслава, която ще се опита да помогне за представянето на всеки от талантите. Сред избраните песни е и нейният хит „Лъжа е”, който ще бъде изпълнен от идолката Нора. Единственият рокер в шоуто Тома ще пее песен на Азис, а най-скандалният участник в Иван Ангелов ще представи парчето на Милко Калайджиев „Я, елате пиленца при батко”. Иван успя да очарова Преслава, която веднага след като се появи на една от репетициите, изказа готовност да направи дует с Иван в бъдеще. Специално за утрешния концерт подкрепа на талантите ще окажат музикантите от бенда на Дани Милев, а следващия понеделник ще се завърнат Преслава Пейчева и група „Те”.
Миналогодишният член на журито – фолк примата Глория - сподели в петъчния епизод, че новите финалисти в Music Idol  са изключителни. Глория не спести и суперлативи за Вили, Есил, Люси и Фънки като заяви, че четиримата са невероятно забавни и всеки от тях е безспорен професионалист. Фолк звездата сподели и учудването си от факта, че до момента Есил Дюран нито веднъж не е споделила за себе си, че всъщност е джаз певица, повече отколкото попфолк изпълнителка.
В петък Пламена отпразнува своя деветнайсети рожден ден. Денислав обходи всяко кътче в хотела, за да намери подходящо място за романтична вечеря със своята любима. Какво точно се случи в празничната вечер, зрителите ще разберат в епизодите на Music Idol през седмицата. Също в петък неясно откъде се разнесе мълвата, че Тома и отпадналата вече Елена са имали по-близки отношения. Приятелката на рокера обаче заяви, че не вярва на подобни слухове, а и самите Елена и Тома отрекоха твърденията.
Сръбски одисеи се развиха около екипа на Music Idol. В поредното си пътуване до Белград Андрей беше спрян на сръбско-българската граница и вкаран в патрулка. Оказа се, че сръбските полицаи и техните семейства са верни почитатели на Music Idol и са спрели продуцента и водещ, за да се снимат с него. Люси Дяковска пък получи покана от иконата на сръбската музика Лепа Брена. Това стана след интервю пред сръбски журналисти, които подготвяли материал за Люси и нейната гърл банда „No Angels”. Люси заявила, че на страницата си в интернет има качено парче на Брена, което много харесва, затова и сръбската звезда я поканила на гости в Сърбия.