Осем училищни отбора взеха участие в градското първенство, което за първи път се провежда в Ботевград в рамките на Националната ученическа баскетболна лига "Овергаз". Шест бяха съставите на момчетата. С два тима се представи ОУ "Никола Йонков Вапцаров" - първият бе съставен почти изцяло от седмокласници, вторият - от момчета от шести и пети клас. С един отбор участваха още две ботевградски училища - "ОУ "Васил Левски" и ПМГ "Асен Златаров", както и ОУ "Св. св. Кирил и Методий" от с. Новачене и ОУ "Отец Паисий" от Врачеш.
При момичетата се състезаваха само  два отбора. В директния финал помежду им ОУ "Н. Й. Вапцаров" победи с 36-17 отбора на ОУ "В. Левски".
При момчетата сравнително равностойни бяха мачовете между четирите отбора от Ботевград. Въпреки че отстъпваха значително, чест прави на другите два тима за ентусиазма  и на децата, и на техните преподаватели.
Финалът бе изключително оспорван. В него се срещнаха двата отбора на училище "Вапцаров". Едва в последните секунди успехът се усмихна на по-големите, които надделяха с 30-26. За малките остана разочарованието, но и заканата.
Благодарение на главния отговорник на проявата в Ботевград - Лъчезар Диков, състезанието протече при много добра организация. Призьорите бяха наградени от представителя на НБУЛ "Овергаз" Любо Борисов.

Резултати
Момчета
ОУ "Н. Й. Вапцаров" 2 - ОУ "Васил Левски" 49-46
ОУ "Н. Й. Вапцаров" 1 - ПМГ "А. Златаров" 55-35
ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - ОУ "Н.Й. Вапцаров" 2 6-42
ОУ "Отец Паисий" - ПМГ "А. Златаров" 15-24
ОУ "В. Левски" - ОУ "Св. св. Кирил и Методий" 57-8
ОУ "Отец Паисий" - ОУ "Н.Й. Вапцаров" 1 17-36
3-4 място:  ОУ "В. Левски" - ПМГ "А. Златаров" 48-36
Финал:ОУ "Н. Й. Впацаров" 1 - ОУ "Н. Й. Вапцаров" 2 30-26

Момичета
ОУ "Н. Й. Вапцаров" - ОУ "В. Левски" 36-17