До късно снощи е продължило отчетно-изборното съвещанието на Областния съвет на БСП на Позитано 20 в София.
Маргарита Петкова е новият председател на Областното ръководство на партията. Досегашният Кирил Добрев е оттеглил кандидатурата си поради това, че по устав той няма право като депутат да съвместява двете длъжности.
Младен Червеняков е депозирал писмено отвода си, тъй като не е бил на съвещанието.
Общо 67 са членовете на новия Областен съвет, като ръководството е от 11 човека. На председателката ще помагат 5 заместник-председатели и 6 секретари.

Коя е Маргарита Петкова? Родена в Ихтиман, кмет в два мандата, съпруга, майка на две успели дъщери, че и млада баба на 2-годишната Дария. Винаги е била вярна на Ихтиман, а през 80-те живее като в шлагера на “Тангра” за малкия град, където какво да правиш, освен да се влюбиш. Следва педагогика в СУ, омъжва се рано и се прехвърля задочно след раждането на Беатриче. Малко по-късно на бял свят идва и Симона. Дипломира се, работи като учителка, преди да запретне ръкави за обществено-политическа дейност.
Съпругът Димитър Петков, преди няколко години мениджър на Лили Игнатова, е отдаден на бизнес. Пак той, главата на фамилията, въртял някога фурна, където бъдещата кметица месила по 100 хляба и козунаци на ден. В Ихтиман семейната тристайна панелка пустее, защото цялата фамилия се е пренесла в къщата в Стамболово. В къщата, която Димитър Петков строи 20 години.
Чевръста, с дребна фигура, но подмината от семейната спортна жилка. Сестра й е световна шампионка по академично гребане, съпругът е биатлонист, завършил Спортната академия.
Светла, лъчезарна и винаги усмихната. Как го прави, не е ясно. 
В Ихтиман я знаят като “Желязната лейди”.
Маргарита Петкова беше на възпоменателния митинг в Брусен, от където е и снимката към материала.