Ако сте се чудили защо не виждате млади хора в събота вечер в центъра и заведенията на Ботевград, отговорът е – защото повечето от тях бяха на поляната в местността "Поп Нако" над с.Трудовец. Какво правеха там ли!? – Какво друго освен да танцуват и да се забавляват под звездите със свежо „Мохито” или ледена биричка в ръка, в ритъма на много любима музика. А защо точно там?! - Логично - поляната е голяма и „носи” на повече хора и емоции.

Събитието „Funky Lemon Open Air”®  е второ издание за това лято. То се организира и популяризира от група млади ентусиасти единствено във Фейсбук.

Юлската жега в съботната вечер успя да „убеди” стотици купонджии да потърсят и предпочетат прохладната планина пред градския пейзаж и отегчаващото еднообразие. Организаторите се бяха погрижили всичко да е на ниво, за да се получи едно необикновено парти. Имаше всякакви безалкохолни и лекоалкохолни коктейли, както и вкусни закуски за изгладнелите в по-ранните часове.

За музикалното оформление се погрижи Martin J Bonov. Не се пускаше стилът музика, който се свързва с хвърлянето на хартиени средства за лична хигиена – салфетки, във въздуха. Организаторите бяха запалили два огъня. Всеки присъстващ имаше възможност да си разнообрази партито в BBQ стил.

Младите хора се забавляваха до ранни зори сред зеленината на прохладната местност. Определено приятната вечер ще остане незабравим спомен у всеки… до следващата среща.