Глобалният доставчик на антивирусен софтуер ESET, обяви на провелото се миналата седмица изложение Cebit 2008, че решенията й за информационна сигурност са напълно съвместими с излезлия съвсем скоро Windows Server 2008.

Информационната сигурност е тема от изключителна важност за компании от всякакъв калибър и съставът на изложителите на Cebit 2008 потвърждава този факт. Лидерът в проактивната защита ESET се отличи като един от най-атрактивните и запомнящи се участници на състоялото се в Хановер IT изложение и показа, че не изостава от глобалните тенденции и темповете, с които доставчиците въвеждат иновациите са постижими и напълно във възможностите й.

ESET NOD32 и ESET Smart Security, както и останалите продукти от линията са успешно издържали тестовете и могат да отговорят на изискванията на Windows Server 2008, Windows Vista SP1 и Windows XP SP3.

В края на миналата година ESET представи на публиката новата верия на ESET NOD32 Antivirus. ESET NOD32 Antivirus v.3 е с множество подобрения във функционалностите - освен отлична защита от познат и непознат зловреден код, системата е изключително лека и незабележима за потребителите и с бързодействието си продължава да се нарежда сред фаворитие на Virus Bulletin и AV-Comparatives.

А за потребителите, които се нуждаят от комплексен подход при защитата на информацията си, както и за компаниите с по-големи информационни потребности, лидерът в проактивната защита разработи инегрираната система ESET Smart Security - антивирусна защита, комбинирана с вграден firewall и защита от спам, шпионски и рекламен софтуер.

От ESET напомнят, че двете решения са на местния пазар от началото на месец декември 2007 и за този кратък период вече постигат изключителен успех - ESET Smart Security има повече от 50 инсталации, като броят на защитените работни станции и сървъри надхвърля 10 000 само в България.