Руският баскетболен национал Алексей Швед реши да опита късмета си в Националната баскетболна асоциация.

От отбора обявиха, че той се възползва от опцията си да прекрати договора си една година по-рано и ще подпише с Минесота Тимбъруулвс.

„Благодарен съм на всички в ЦСКА за това, че ми помогнаха да се изградя и развия като играч. Реших обаче да опитам да играя на най-високо ниво, а това означава да премина в НБА. Ще дам всичко от себе си, за да се справя добре в Минесота”, коментира Швед.

„Вероятно Алексей можеше да понатрупа още малко сили и опит в Европа, но от друга страна не се съмнявам, че той ще се наложи в американската лига. За мен той е готов да играе в НБА, защото има талант и качества. Ние се радваме за него, желаем му всичко най-добро и сме сигурни, че той ще представи достойно руската школа”, каза президентът на ЦСКА Андрей Ватутин.

При Вълците Швед ще оформи силна гардова двойка с испанеца Рики Рубио, който вероятно ще пропусне началото на сезона заради тежка контузия на коляното. Младият баскетболист се надява, че ще направи кариера като съотборника си при армейците Андрей Кириленко, който също е спряган за връщане отвъд Океана, но това е малко вероятно да се случи.