Александър Везенков и Олимпиакос ще продължат да гледат в една посока и през следващия сезон. Българският национал няма да напуска гърците в посока Сакраменто Кингс, съобщава Eurohoos.net. В края на юни „кралете“ придобиха правата на крилото. Българинът попадна в плановете на Сакреаменто, който възнамеряваше да си осигури неговите услуги и дори го покани на разговори, но той е информирал ръководството на „червените“, че ще остане при тях за следващата кампания и няма да играе за тима от щата Калифорния. Роденият в Никозия играч има договор с тима от Пирея до 2024 година, но той разполага с клауза, позволяваща му да отиде в отбор от НБА.


206-сантиметровият баскетболист акостира в редиците на гърците през 2018 година и постепенно си извоюва звезден статут в европейския баскетбол. През миналия сезон страхотните му изяви бяха в основата за чудесното представяне на „червено-белите“, които триумфираха с титлата и Купата на Гърция. 206-сантиметровият стрелец бе намери място в Идеалната петица на Евролигата и в Идеалния отбор на сезон в елита на Гърция. Освен това бе избран за MVP в шампионата на южната ни съседка, както и за Най-прогресиращ играч.


 През 2021/2022 Везенков блесна със средни показатели от 13.6 точки, 5.9 борби и 1.5 асистенции за 38 мача в турнира на богатите, докато в шампионата на южната ни съседка блесна с по 15.5 точки, 7.7 овладени под двата ринга топки и 1.9 завършващи подавания.