През изминалата седмица са установени извършителите на четири кражби на територията на Община Ботевград, съобщиха на днешния редовен брифинг в Районно управление „Полиция”.
Униформените са щракнали белезниците на М.К /35 год./ и В.А /16 год./, разбили стъкло на автомобил „Мерцедес”, паркиран на ул. „Преслав” в Ботевград, и задигнали от него СD. И двамата са криминално проявени.
Бързо полицейско производство е образувано срещу В.З /40 год./ от Правец. На 20 юли мъжът е откраднал меден казан от частен дом в Трудовец. За извършеното престъпление той вече е осъден на 6 месеца лишаване от свобода.
Установен е извършителят на кражба на три мобилни телефона от частен дом в Литаково. Неговите инициали са Г.П. /28 год./, от същото село. На лицето е наложена постоянна мярка „задържане по стража” за друга кражба, регистрирана на 16 юли. 
Петърчо и двама негови съучастници са откраднали тонколони, компютър и усилвател от ресторант „Еделвайс”. Престъплението е извършено на 25 юли вечерта. Извършителите са задържани за 72 часа в полицейския арест. Инкриминираните вещи са намерени и иззети, информираха от полицията.