Най-приятно е край морския бряг - ще духа слаб вятър, а морето е с температура между 25 и 27°
Слънчево и горещо време с максимални температури между 32° и 37° ни очаква днес (4 август). На места около обяд и в следобедните часове обаче ще се появят облаци и това ще намали леко температурите. Такова време прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, цитирани от агенция "Фокус".
Най-приятно ще е времето край морския бряг, разбира се. Слънчево и със слаб североизточен вятър, температурите ще бъдат около 30 градуса.
Температурата на морската вода е между 25 и 27°, а вълнението ще е слабо - около 1 бал.
Предимно слънчево ще е днес и в планините, но метеоролозите предупреждават за възможност за развиване на облачност. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 26 градуса, а на 2000 м - около 18 градуса.
Заради горещото време през последните седмици растителността е много суха. Така че внимавайте, ако решите да си организирате пикник в гората през почивните дни и си запалите лагерен огън.
В неделя, както и в първите работни дни от следващата седмица, се очаква покачване на температурите. Максималните температурите в понеделник и вторник в по-голямата част от страната ще са между 34 и 39 градуса.