Първото издание на Балкански мотосъбор - Боженишки Урвич 2012 продължи и в съботния ден. В петък той бе открит с тържествен водосвет, отслужен от местните свещеници Панайот и Страхил. Проведоха се и няколко забавни игри - Бир-Понг, в която първа награда бе 10 бири. Във втората игра Рокер-Покер се включиха любителите на покера и бързите скорости.
Вторият ден също не разочарова стотиците фенове и гости, дошли на събора. Малко след 13:00 часа започнаха игрите, предвидени по програмата: най-млад и най-стар рокер на събора, надяждане с понички (5 бр.) без ръце - за деца, игри за семейни двойки – нетрадиционно пълнене на чаша от бутилка с вода /чашата е поставена между краката на жената, а мъжът трябва да налее в нея вода от шише с продупчена капачка, което се намира между краката му/, дърпане на двама мъже с въже, канадска борба – мъже и жени, родео, най-шумен мотор. За жените имаше специална  игра – коя от тях ще събере най-много мъжки колани за най-кратко време.
Интерес предизвика турнирът по джаги. По настояване на ботевградски рокери победителите в него се състезаваха с друга двойка, която не беше се записала за участие, но се оказа много по-веща в играта. Радослав Маринов /botevgrad.com/ и Васил Симеонов /зам.-кмет на Община Правец/ направо „разбиха” противниците си.  
За доброта настроение на присъстващите допринесоха гайдарски състав при читалище „Родопска просвета”- Девин с  ръководител Емил Чолаков, танцов състав „Банкя” при читалище „Отец Паисий”- Банкя с хореограф Таня Илиева и „Багатур” – прабългарска школа за оцеляване. Клавдия от „Стар академи”, HighBall, Атрокс и Елинор пък сътвориха 5-часов уникален концерт в късния следобед. 
Предвиденото в програмата „Огнено шоу” не се състоя поради изричната забрана от РУП-Ботевград и РУ „Пожарна безопасност и спасяване на населението”. Мярката бе взета с цел предотвратяване на евентуален пожар на мястото на събитието.