63-годишна жена, тежаща към 130 кг, получила инсулт, докато правила слънчеви бани на покрива, съобщава "Инфомрежа". Тя е била свалена и откарана до болницата в Благоевград с помощта на специален автомобил и спасители от „Гражданска защита”.

Надка П. се качила на тераса на покрива на кооперацията, за да си прави слънчеви бани. Малко по-късно й прилошало и се обадила за спешна помощ. Куриозният случай станал в кооперация на ул. „Хайдукови” срещу Аквапарка. Мястото било труднодостъпно поради особеността на сградата, построена в скат.

Минути след сигнала лекар от спешното отделение на благоевградската болница направил инжекция на Надка и се прибрал. По-късно следобед на 63-годишната жена отново й прилошало, но този път не могла да помръдне. Свалянето й било невъзможно заради тясното стълбище и свръхтеглото на пострадалата жена.

На мястото е пристигнал специализиран автомобил на бившата „Гражданска защита”. Спасителите се качили при Надка, сложили я на носилка и я спуснали надолу, като я обвързали с колани, за да не се изхлузи от нея. С помощта на съседи и спасители пострадалата жена е свалена до линейката и транспортирана до спешното отделение. Направените изследвания на Надка П. Показали, че е получила инсулт.