овите правила за паркиране в центъра на София ще бъдат въведени при всички положения, въпреки това кметът Йорданка Фандъкова е готова да чуе гласа на гражданите, които излизат на протест.

„Никой не обича да плаща, но въпросът е искаме ли да се облекчи центърът от вредните газове, от шума и от безразборното паркиране на автомобили”, коментира Фандъкова намерението на столичани да излязат днес на протест.

По думите й тези прояви са започнали да се политизират, докато в Столичния общински съвет били отворени за диалог:

„Цените за паркиране са определени от наредбата - дали ще е тази цена или друга може да се дискутира. Важно е да се обединим около целта да бъдем част от европейската практика. Но смятам за безотговорни политическите намеси и затова продължаваме да обясняваме на хората целта на промяната. Ще засилим комуникацията, важно е хората да разберат какво се случва”.

Кметът изтъкна, че промените вече са били отложени с година. За улеснение вече са предложени промени за облекчаване на процедурата за паркиране в центъра на София.

Фандъкова провери строителството на кръговото кръстовище при телевизионната кула и констатира, че то е в график. Работата започна през април, а крайният срок за завършването на проекта е ноември тази година.