Мечтали ли сте някога да живеете в океана? Да бъдете постоянно под открито небе, сред шума на вълните и да се наслаждавате на мекия бриз. Няма да ви бъде никак скучно, ако отидете да живеете на уникалния “Кораб на свободата” (Freedom Ship) – огромен град на вода, където са ви гарантирани вечно спокойствие и съседство с богати и прочути хора.

Водата се оказа напълно подходяща стихия за тази “държава”, която ще си бъде “самодостатъчна”, пише Newsru и допълва,  че на уникалния “Кораб на свободата” жилище ще могат да си купят 18 000 души.

Каютите, оформени като разкошни градски апартаменти струват от 180 000 до 2,5 милиона долара, а цената на каютите лукс достига 44 милиона долара.

Без каквото и да са неудобство на кораба могат да се намират едновременно около 100 000 души: около 50 000 “местни”, 25 000 персонал и също толкова туристи и бизнесмени, за които ще е по-удобно да живеят на кораба.

В свободното си време хората на борда ще могат да се разхождат по магазините, да отидат на театър, да играят тенис, боулинг или баскетбол, да се качат на яхта или на велосипед, за който има специални пътеки или да ловят риба.

През нощта на кораба ще работят няколко клуба. Цялата зона за отдих заема 20 000 кв. м.

На територията на “водната държава” няма да действат законите на нито една страна, а това означава, че живеещите там хора няма да трябва да плащат данъци за каквото и да е.

“Морското чудо” е създадено под ръководството на Норман Никсън, има 25 палуби, ширина 300 метра и дължина над 1 км.