Шампионът на Англия, Европа и света Манчестър Юнайтед продължи похода си към 18-а титла от английската Висша лига с разгромна победа 5:0 при гостуването си на Уест Бромич. "Червените дяволи" изнесоха същински рецитал на останалия с човек по-малко тим на домакините, които видяха своя капитан Робинсън изгонен в 39-ата минута. Феноменален мач за навлизащия все повече във форма Отбор на Манчестър Юнайтед изнесоха Майкъл Карик и Райън Гигс, отчели се с по две асистенции, както и Кристиано Роналдо, вкарал два гола. Защитата на тима пък постави рекорд в историята на Висшата лига, като в единайсет мача поред не допусна гол.

Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов пък продължава в невероятен стил да води шампиона на Англия Манчестър Юнайтед към дублиране на титлата. При днешното гостуване на Уест Бром, срещу когото Митко реализира първото си попадение във Висшата лига с екипа на Ман Юнайтед, Бербатов отново вкара решително попадение за 0:1 в 22-ата минута.Той се отчете и с асистенция за разгромната победа.

След равностойни първи минути, в които Майкъл Карик изчисти топката от голлинията на Манчестър Юнайтед след центриране от корнер и разбъркване в наказателното поле на гостите, отново звездата на Бербатов се оказа решителна за шампионите и негов гол им даде преднина. Бербо, отново като през уикенда, отлично комбинира с Карик и с прецизен удар от 10-ина метра откри резултата. Преди това Бербо отново можеше да вкара, но опитът му да копне топката над Карсън бе париран от бившия талант номер 1 на вратарския пост в Англия. Гостите бяха далеч по-активният отбор на терена и Карлос Тевес стреля на по-малко от метър встрани от вратата от невероятно положение. Роналдо пък прати топката вляво от рамката пазена от Карсън след прекрасно извеждащо подаване на Гигс.

В 39-ата минута всичко за Уест Бромич приключи, когато капитанът им Робинсън влезе безумно в краката на Парк Джи Сун и реферът Роб Стайлс не се поколеба да го изгони. За да направи нещата още по-неоратими пък Карсън изпусна по глупав начин топката след центриране от пряк свободен удар и необезпокояван Карлос Тевес направи 2:0.

След почивката на терена имаше само един отбор и това бе тимът на гостите. Шампионите тотално отказаха своя съперник от борбата и до края на мача се забавляваха на терена. Неманя Видич вкара трети гол във вратата на Карсън в 61-ата минута, когато с глава засече центриране на Райън Гигс от корнер за четвъртото си попадение за сезона. Само три минути по-късно Кристиано Роналдо бе изведен от Гигс в наказателното поле и с удар между краката на Карсън направи 4:0. В петото попадение на гостите основна роля отново имаше капитанът на България Бербатов. Той пое топката на дясното крило и я пусна между трима бранители на домакините към Роналдо, който безпроблемно вкара за 0:5. С това асистенциите на Бербатов от началото на сезона набъбнаха на 9, а общо изработените от него попадения - на 20.

УЕСТ БРОМИЧ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:5 (0:2)
0:1 - Бербатов (24)
0:2 - Тевес (44)
0:3 - Видич (61)
0:4 - Роналдо (64)
0:5 - Роналдо (73)
УЕСТ БРОМИЧ: Карсън, Хьофкенс, Пеле, Донк, Робинсън, Цуйферлун (64-Морисън), Корен, Борха Валеро, Брънт, Симпсън (64-Беднар), Фортюн (46-Фортюн)
МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Ван дер Сар, Невил (70-Екърсли), Видич, Фърдинанд (70-Браун), О'Шей, Парк, Карик, Гигс, Роналдо, Тевес, Бербатов (77-Тошич)
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Корен, Беднар, Карсън, Донк, Морисън (Уест Бромич); Парк, Карик (Ман Юнайтед)
ЧЕРВЕН КАРТОН: Робинсън (Уест Бромич)
СЪДИЯ: Роб Стайлс
СТАДИОН: "Дъ Хоутърнс", 26 105 зрители